Skolens historie

Nordre Aker skole ble vedtatt som en organisasjon av Bystyret i 2010. Skolen fikk navnet Nordre Aker skole. Nordre Aker skole er en sammenslåing av skolene Sogn, Svebu og Sognsvann - tidligere tre selvstendige skoler som ga skoletilbud til elever som fikk psykiatrisk behandling ved ulike barne- og ungdomspsykiatriske avdelinger i Oslo.

Svebu skole startet som skole ved 18. avdeling ved Ullevål sykehus. Denne avdelingen ble etablert i 1972.

Sognsvann skole ga skoletilbud til barn ved barneavdelingene på Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri. Skolen startet sin virksomhet i 1970.

Sogn ungdomskole ble åpnet i 1965 og ga skoletilbud til ungdom som fikk et behandlingstilbud ved Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri.